Ποδόσφαιρο & 5χ5

Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα που παίζεται ανάμεσα σε δύο ομάδες των έντεκα παικτών με μία σφαιρική μπάλα. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας διεξάγεται σε ένα ορθογώνιο γήπεδο με φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα πράσινου χρώματος και ένα «τέρμα» στο μέσο κάθε μιας από τις στενές πλευρές.

Σκοπός κάθε ομάδας είναι να οδηγήσει τη μπάλα στο αντίπαλο τέρμα, δηλαδή «να βάλει γκολ» (από την αγγλική λέξη goal που σημαίνει σκοπός) ή «να σκοράρει», όπως λέγεται στην ειδική ποδοσφαιρική γλώσσα. Οι παίκτες χειρίζονται τη μπάλα κυρίως με τα πόδια, αλλά και με τον κορμό ή το κεφάλι. Η ομάδα που θα επιτύχει τα περισσότερα γκολ ως το τέλος του παιχνιδιού κερδίζει.

Το ποδόσφαιρο είναι σήμερα το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο και φυσικά η Ευρωκατασκήνωση δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρει ένα πλήρως εξοπλισμένο ποδοσφαιρικό γήπεδο με  τελευταίου τύπου γκαζόν για ατελείωτες ώρες φιλικών αλλά και επίσημων αγώνων καθώς το κάθε σπιτάκι αποτελεί και μία ομάδα που αγωνίζεται για την κατάκτηση του Πανκατασκηνωτικού κυπέλλου!

 

Το ποδόσφαιρο στα μικρότερα γήπεδα 5X5 έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να ξεκινούν το ποδόσφαιρο σε μικρότερη ηλικία και να συμμετέχουν από νωρίς σε αθλητικές και αγωνιστικές δραστηριότητες.

Κύριος στόχος είναι η πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας, η εκγύμναση αλλά και η εκμάθηση βασικών τεχνικών και τακτικών στοιχείων του ποδοσφαίρου.

Ο σχεδιασμός και τα προπονητικά προγράμματα εκγύμνασης είναι προσαρμοσμένα στην ηλικία και το επίπεδο των μικρών αθλητών.

Στην κατασκήνωση μας δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε αγώνες και τουρνουά στους οποίους δεσπόζει η ιδέα του ¨ευ αγωνίζεσθαι¨ και της ισόχρονης συμμετοχής όλων των παιδιών.

Φωτογραφίες