Μπάσκετ & Μίνι Μπάσκετ

Η καλαθοσφαίριση (αγγλικά basketball, προφέρεται μπάσκετμπολ) ή πιο συχνά μπάσκετ, είναι ένα ομαδικό άθλημα. Εμπνευστής και δημιουργός του ήταν ο Καναδός, καθηγητής φυσικής αγωγής στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης των Η.Π.Α. Τζέίμς Νάισμιθ. Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 15/29 Δεκεμβρίου 1791.

Το Μίνι μπάσκετ είναι ενα παιχνίδι για αγόρια και κορίτσια μέχρι δώδεκα ετών.Ακολουθεί τους κανονισμούς του κανονικού μπάσκετ με τη διαφορά οτι εδώ δεν έχουμε γραμμή τριών πόντων και δεν υπάρχει άμυνα ζώνης Ο σκοπός παρόλα αυτά είναι η επίτευξη πόντων στο καλάθι των αντιπάλων και να αποτραπεί η άλλη ομάδα απο το να πετυχει καλάθι. Πόσο καλύτερη εισαγωγή στο κόσμο της καλαθοσφαίρισης για ένα μικρό παιδί απο το να έχει μια μπασκέτα με ύψος 2 μέτρα μπροστά του και να ξέρει οτι ακόμα και αν είναι 6 χρονών μπορεί να πετύχει καλάθι;

Ο στόχος των αγώνων μίνι μπάσκετ είναι η παροχή ευκαιριών για τα παιδιά όλων των ηλικιών να γνωρίσουν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης μέσω της πιο απλής μορφής του.Απευθύνεται σε παιδιά έως 12 ετών και φυσικά η κατασκήνωση έχει και πρωτάθλημα μίνι μπάσκετ ώστε οι κατασκηνωτές να έρθουν σε επαφή και να κατανοήσουν όλες τις πλευρές του αθλήματος μέσω της απλοποίησης των εγκαταστάσεων.

Φωτογραφίες