Εξορμήσεις - Εκδρομές

Οι εξορμήσεις που κάνουμε εκτός κατασκήνωσης, για να γνωρίσουμε το υπέροχο καταπράσινο νησί της Θάσου είναι αυτό που πραγματικά ξετρελαίνει τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας.

Κατά τη διάρκεια κάθε κατασκηνωτικής περιόδου πραγματοποιούνται πολλές εκδρομές που αφήνουν στα παιδιά την πιο γλυκιά ανάμνηση. Όλοι οι κατασκηνωτές πηγαίνουν καθημερινά με δικό μας λεωφορείο στις  ωραιότερες παραλίες του νησιού για μπάνιο και επισκέπτονται όλα σχεδόν τα γραφικά χωριά του νησιού και τα αξιοθέατά τους.  Οι μικρότεροι φίλοι μας  πηγαίνουν βόλτα με το «τρενάκι» και οι λίγο μεγαλύτεροι κάνουν ένα υπέροχο ταξίδι με το «καραβάκι».

Γι’ αυτό, όμως, που η Ευρωκατασκήνωση  κυρίως φημίζεται είναι οι βόλτες και οι πεζοπορείες που πραγματοποιούνται στην υπέροχη καταπράσινη φύση που υπάρχει γύρω από την κατασκήνωση και γενικά σε όλο το νησί. Οι κατασκηνωτές μας επισκέπτονται με πεζοπορία το γραφικό χωριό της Παναγίας μέσα από μια μοναδική διαδρομή και αρκετοί το συνδυάζουν με διανυκτέρευση στην μαγευτική Χρυσή Αμμουδιά. Τέλος αυτό το οποίο πολλά μεγάλα παιδιά έχουν σαν στόχο κάθε καλοκαίρι είναι να γίνουν «ανένταχτοι» για να κάνουν την πεζοπορεία και την διανυχτέρευση στην κορυφή του ψηλότερου βουνού της Θάσου, το Υψάριο. Απ’ ότι μας διηγούνται κάθε φορά που επιστρέφουν δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτό που ζούνε εκεί στην … κορυφή!

Βόλτα με το καραβάκι

Σε κάθε κατασκηνωτική περίοδο και εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες πραγματοποιείται βόλτα με τουριστικό καραβάκι και ανακαλύπτουμε καταγάλανους κολπίσκους όπου σταματάμε και κολυμπάμε.

Διαβάστε περισσότερα..

Πεζοπορία στη MARBLE BEACH

Μαγευτική θέα που κόβει την ανάσα, απίστευτος συνδυασμός του άγριου τοπίου των λατομείων και της ηρεμίας που προσφέρει το καταπράσινο βουνό και στο βάθος τα γαλαζοπράσινα νερά μιας κατάλευκης  παραλίας!

Διαβάστε περισσότερα..

Εκδρομή στη Χρυσή Αμμουδιά

Κατά τη διάρκεια κάθε κατασκηνωτικής περιόδου πραγματοποιούνται ημερήσιες εκδρομές, περίπατοι και πεζοπορίες μέσα από μονοπάτια στην υπέροχη καταπράσινη φύση της Θάσου από την κατασκήνωση μέχρι το γραφικό χωριό της Παναγίας. Τα μεγαλύτερα παιδιά το συνδυάζουν με διανυκτέρευση στις εγκαταστάσεις που διαθέτουμε στη Χρυσή Αμμουδιά.

Διαβάστε περισσότερα..

Περίπατος & Εξερεύνηση στο δάσος

Στο ημερήσιο πρόγραμμά μας έχουμε περιπάτους σε τοποθεσίες κοντινές με την κατασκήνωση μέσα από δασικούς δρόμους ή δασικά μονοπάτια όπου συμμετέχουν παιδιά όλων των ηλικιών!

Ξεκινάμε για το θρυλικό «Πέτρινο Σπίτι»! Είναι μόλις στα 10 λεπτά από την κεντρική πύλη της κατασκήνωσης!

Διαβάστε περισσότερα..

Ανάβαση στο Υψάριο με διανυκτέρευση

Αυτό το οποίο πολλά μεγάλα παιδιά έχουν σαν στόχο κάθε καλοκαίρι είναι να γίνουν «ανένταχτοι» για να κάνουν την πεζοπορεία και την διανυκτέρευση στην κορυφή του ψηλότερου βουνού της Θάσου, το Υψάριο που βρίσκεται πάνω από την κατασκήνωση.

Διαβάστε περισσότερα..

Επίσκεψη στο Λιμένα και στο Μουσείο της Θάσου

Σε κάθε κατασκηνωτική περίοδο όλα τα παιδιά επισκέπτονται τα περισσότερα γραφικά χωριά του νησιού, όπως Λιμένα, Παναγία, Χρυσή Αμμουδιά, Σκ. Ποταμιάς όπου έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την αγορά και τα αξιοθέατά τους.

Διαβάστε περισσότερα..

Επίσκεψη στο χωριό Παναγία και στο ελαιοτριβείο του

Ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού με πετρόχτιστα σπίτια, πηγές και όμορφα σοκάκια είναι η Παναγία και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Ευρωκατασκήνωση.

Διαβάστε περισσότερα..

Βόλτα με το τρενάκι στη Σκάλα Ποταμιάς

Τα μικρότερα παιδιά της κατασκήνωσης πραγματοποιούν μια υπέροχη βόλτα με το τρενάκι σε μια μαγευτική διαδρομή από την Χρυσή Αμμουδιά μέχρι την Σκάλα Ποταμιάς με επιστροφή.

Διαβάστε περισσότερα..