Η ιστορία μας

Η Ευρωκατασκήνωση Θάσου ιδρύθηκε το 1980 και είναι  από τις παλαιότερες  παιδικές κατασκηνώσεις της  Βόρειας  Ελλάδας. Από τότε λειτουργεί  στην πιο ιδανική τοποθεσία για διαμονή και αναψυχή παιδιών και εφήβων. Βρίσκεται στο 3ο χλμ. Λιμένα – Παναγίας, σε έκταση 60 στρεμμάτων ασύγκριτου φυσικού περιβάλλοντος, στην πιο κατάφυτη και δροσερή περιοχή του νησιού, σε έναν απίστευτο συνδυασμό πλούσιας βλάστησης, υγρού στοιχείου και πανοραμικής θέας  με πεύκα, πλατάνια, καστανιές, ελιές και κάθε είδους βλάστηση καθώς και ρυάκια με γάργαρο νερό που αναβλύζουν από δικές μας πηγές. Νερό και πράσινο σε απίστευτο συναγωνισμό. 

Χιλιάδες ευρωκατασκηνωτές  ηλικίας 6 έως 16 ετών όλα αυτά τα χρόνια από τη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως  από την Κεντρική , Ανατολική Μακεδονία και Θράκη  πέρασαν αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, τη Θάσο. Περιπλανήθηκαν σε συναρπαστικές πεζοπορείες στις πλαγιές του Υψαρίου, κολύμπησαν στα καταγάλανα νερά  της Χρυσής Αμμουδιάς, περπάτησαν σε υπέροχα μονοπάτια γύρω από την κατασκήνωση και μέχρι το γραφικό χωριό της Παναγιάς και ξεναγήθηκαν στα αρχαία απομεινάρια της ζωντανής ιστορίας της Μακεδονίας μας. Είπαν τραγούδια της φιλίας και της αγάπης σε μαγευτικές φεγγαρόλουστες Αυγουστιάτικες νύχτες! Τραγούδησαν στον ήχο της κιθάρας και χόρεψαν στον ρυθμό της μουσικής στο μοναδικό …θεατράκι στην ψυχαγωγία. Γέλια, φωνές, κραυγές κατασκηνωτικές.

Στόχος μας

Ο καιρός περνάει, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι πάντα κάτι μένει σε όλους μας. Ο σεβασμός και η τιμή στο παιδί, στον άνθρωπο και τη φιλία, η επιμονή στην προσπάθεια και στον υγιή ανταγωνισμό, η αξιοπρέπεια στην συμπεριφορά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που μας διακατέχουν και προσπαθούμε να τα εμπνεύσουμε και στα παιδιά μας!

Διακοπές στην Ευρωκατασκήνωση Θάσου σημαίνει ατέλειωτες γαλάζιες παραλίες, δροσιά και απόλαυση στο απέραντο πράσινο, γοητευτικές εξορμήσεις και εξερευνήσεις, ξενοιασιά και διασκέδαση.Η πλούσια ζωντανή παράδοση και το υψηλό επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών  έχουν καταξιώσει το νησί και την Ευρωκατασκήνωση Θάσου ως έναν από τους πιο αγαπητούς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδος.

Φωτογραφίες